ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Bil & Motor
  Bil Nyheder
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Det eneste vi aldrig får nok af er kærlighed. Og det eneste vi aldrig giver nok af er kærlighed.
Henry Miller

Nytårstorsk

Foto: Dreamstime

Der er stadig mange der spiser torsk nytårsaften, selv om retten har fået skarp konkurrence af andre mere moderne alternativer. Men hvorfor er torsken egentlig blevet en nytårstradition?

I den katolske tid var fisk en fastespise, og da man fastede omkring advent, var det naturligt, at der stod torsk på menuen i denne tid. Derudover var torsken let tilgængelig. I hvert tilfælde for dem, der boede i kystområderne. Som tiden er gået, har traditionen holdt ved til stor glæde for dem, der nyder et let alternativ til julens mange fede middagsretter.


Tilberedning af nytårstorsk med kartofler og sennepssauce


Hel torsk uden hoved, hale og finner:
Torsken lægges i et ildfast fad, krydres med salt og peber og små klatter af smør. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet. Bag torsken ved 170 grader i ca. 15-20 minutter. Hvis kødet med lethed slipper fiskebenene, er torsken færdig. Fjern skindet fra fisken og anret den på et fad.


Sennepssauce:
20 g smør smeltes ved svag varme i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt 1 spsk hvedemel. Rør godt rundt. Tilsæt mælk, lidt efter lidt, indtil saucen får en passende konsistens. Tilsæt 3 tsk fiskesennep og smag til med salt og peber.


Asparges kartofler med finthakket persille:
Skræl kartoflerne og kog dem til de er møre men stadig faste. Hæld vandet fra og anret kartoflerne i en serveringsskål. Drys friskhakket persille ud over kartoflerne.


Tilbehør:
Citronbåde og dampede grønne asparges.


Skrevet af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 UnderCover by LE KLINT
 Menu
 Rosendahl
 Jesper Holm
 Natuzzi
 Faber
 Andre artikler under Mad & Drikke
Mad der sætter gang i forbrændingen
Strammer bukserne for meget om maven? Så er det på tide at få sat gang i forbrændingen...
Læs mere
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Grøn omelet
Omelet med porrer og kartofler...
Læs mere
Banan/jordbær smoothie
En lækker smoothie som alle kan lide...
Læs mere
Iste med mynte og lime
Forfriskende, smagfuld iste med mynte og lime...
Læs mere
Hjemmelavet iste
Hvorfor betale i dyre domme for iste på flaske, når man kan lave det selv – let og lækkert!
Læs mere
Hjemmelavet jordbæris
Lækker hjemmelavet jordbæris til 10-12 personer...
Læs mere
 Artikel søgning
Søg i ZoomMan's artikelbase
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Madopskrifter via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Pas på din hud
Sæt fokus på din søvn
Vaniljekranse
I køkkenet med Karen Blixen
Hold din krop sund og smuk
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds