ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
Personlig Pleje
  Kropspleje
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Der er to typer mennesker i denne verden - de gode og de onde. De gode sover bedre om natten, men de onde ser ud til at nyde de vågne timer mere.
Woody Allen

Ny hjemmetest for nikkel- og parfumeallergi


Nu kan man på landets apoteker købe en hjemmetest, hvor man med et lille plaster, Nixema, kan teste sig selv for kontaktallergi over for nikkel og parfume.

Fordelen ved hjemmetest
Ved at teste sig selv derhjemme kan man hurtigt få be- eller afkræftet sin mistanke om nikkel- eller parfumeallergi og kan straks gå i gang med forebyggelse.

”Vi ser det som en hjælp i den travle hverdag, at man kan teste sig selv”, udtaler
rådgivningschef Betina Hjorth fra Astma-Allergi Forbundet.

Hvem er den typiske bruger
Testen henvender sig til dem, der selv har fået mistanke om, at de har fået nikkel eller parfumeallergi (kontaktallergi).

Hurtig diagnose
Eksemet viser sig første gang der, hvor man har været i berøring med det, man har udviklet allergi over for; fx på øreflippen efter en nikkelholdig ørering.

Får man det ikke behandlet, kan det sprede sig. Netop derfor, er det vigtigt, at man hurtigst muligt kender årsagen til sine hudproblemer, undgår det man ikke kan tåle og kommer i behandling.

Nikkel
Nikkeleksem skyldes ofte uægte smykker, eller brug af nikkelholdige redskaber, der er i langvarig kontakt med huden. Hos mænd er forekomsten godt 2 %, mens 15 % af kvinderne har nikkelallergi.

Parfume
Der findes over 2500 forskellige parfumestoffer. Heraf er de 100 allergifremkaldende og 26 kendt som særligt allergifremkaldende.

Parfumeallergi viser sig ofte første gang i armhulerne, og skyldes brug af parfumeret deodorant. Siden kan andre produkter med parfume være skyld i eksem. Man regner med at ca. 4 % har parfumeallergi.

Hvordan gør man
Testen, også kaldet en lappeprøve, er et plaster, hvorpå der er en lille mængde testmateriale af nikkel og parfume. Plasteret skal sidde i 2 døgn på overarmen, og man aflæser selv resultatet efter 3 døgn ved at sammenligne reaktionen i huden med de medfølgende billedeksempler. Hvis testen er positiv, ved man, at man fremover skal undgå det, man er blevet allergisk over for. Derudover kan man kontakte sin læge, som kan hjælpe med behandling og rådgivning om forebyggelse.

Hvis man på trods af et negativt resultat stadig har mistanke til, at man har allergi, bør man tale med sin læge om evt. yderligere testning.

Hvad er kontaktallergi / kontakteksem
Kontaktallergi er en hyppig hudsygdom, der hos ca. hver 7. dansker viser sig som et generende kontakteksem. De hyppigste årsager til kontakteksem er parfume og nikkel.

Kontakteksem viser sig i huden som rødme, kløe og hævelse i form af knopper eller blærer. Det sidder oftest på hænderne og kan være årsag til lange sygdomsperioder. Hvis årsagen til eksemet findes på arbejdspladsen, kan det betyde, at man er nødt til at skifte erhverv.

Da eksemet er synligt for andre, kan det også påvirke den, der har eksem, psykisk.

Ved hjælp af hjemmetesten ved man i løbet af 3 dage, om problemet er nikkel eller parfume.Lagt på 12. marts 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Bvlgari
 Beckham Fragrances
 Andre artikler under Parfume
Ulrich Lang New York apsu
Ulrich Lang fusionerer eksklusive dufte med fotokunstens verden, idet hver duft er fortolket og...
Læs mere
Clean For Men Classic
Clean For Men Classic er en serie af velduftende produkter til mænd – med en krydret, træagtig moskusduft fanges essensen...
Læs mere
 ZoomRooms
 Beckham Fragrances
 Bvlgari
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Parfume via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomWoman top 5
Små oreganobrød
Oksekød med jordnødder
Grøn omelet
Kend din hårtype
Ciabatta
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds