ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Kunst er det, man ikke kan. Hvis man kunne, var det jo ingen kunst.
Storm P

Share Female efterår 09


Lena Christensen og Nina Frederikke Thomasen er designerne bag et helt nyt tøjmærke – og et helt unikt samarbejde. I maj 2008 satte de to unge kvinder sig for at skabe mærket Share Female, fordi de simpelthen ikke kunne lade være...

De to unge designere har tidligere arbejdet sammen, og allerede dengang vidste de begge, at fik de chancen, var der ikke noget, de hellere ville end at finde sammen om deres eget design. Ud af Nina og Lenas mange lange samtaler, inspirationsrejser, vilde ideer og skitser forud for skabelsen af mærket Share Female, voksede en kvinde, der sammenfatter alt det, Share Female står for. Designerne kalder hende Rockballerinaen.

Rockballerinaen er Lena og Ninas kvindelige inspirationskilde - en fiktiv kvinde, der eksisterer i designernes hoveder, men hele tiden brænder for at komme ud. Hun balancerer på en knivsæg mellem det pigede og det rå - og tør tage chancer. Rockballerinaen leger modigt med sit udtryk, hvor atypiske lag-på-lag effekter og unikke detaljer skaber et personligt look - og vigtigst af alt en selvsikker stil. Hun er altid feminin, så selv iført en worker-inspireret, forvasket buksedragt fusionerer hun stilen med feminine detaljer og tilsætter et par cool stiletter. ”Kendetegnet ved Rockballerinaens stil og vores design er, at hvis der er en rå kant, så er der også en blondekant”, forklarer Nina.

Dette efterår springer Rockballerinaen ud i sin første Share Female kollektion, og der er fuld skrald på kontrasterne. En smuk, løs boho-inspireret kjole med etniske mønstre og stikninger får modspil af en figursyet uniformsjakke med bredt taljebælte og lapper på albuerne. En ultrafeminin lille jakke med trekvartlange pufærmer er tilført rå udvendige lommer for at skabe kontrasten. Tag jakken udover en lang yndig tunika med læg og flæser og tilsæt sæsonens uundværlige cargobukser i en skarp cigaret-fortolkning, og lag-på-lag looket er fuldendt. Dyrk det cool gadedrengelook med Ninas musthave, to-i-én vesten, og sæt den til et par baggy denim knickers for en helstøbt stil, eller spil på kontrasterne ved at tilsætte en skøn skjorte i let silkechiffon med grove korssting, eller en sød dip ’n’ dye kjole med læg på brystet.

Valget af farver såvel som kvaliteter er vigtige medspillere, der får Share Females kontrastfyldte design til at gå op i en højere enhed. Lena fremhæver en lækker bomuld, der er enzymvasket, så den får en forvasket overflade, som den væsentligste kvalitet overhovedet: ”Vasken gør looket råt, men samtidig silkeblødt at have på og fremhæver dermed kontrasterne i vores design”. Derudover indgår denim, læder, nylon og strik i den mere rockede del af kollektionen, mens florlet chiffon, eksklusiv silke samt lette bløde bomuldskvaliteter tilfører ballerinaen sit feminine touch. Farvevalget understreger også modsætningerne i kollektionen med en mørk og rå palet af maskuline farver som sort, grå, army og petroleum overfor de mere pigede bløde pudderfarver og hvidlige toner.

Share Females kendetegn ligger også i detaljerne, og derfor findes der heller ikke en T-shirt i kollektionen, der ikke er gennemtænkt ned til mindste syning. En lille knap, der skiller sig ud, fine læg, rå snører, lommer, blonder eller en stikning i en kontrastfarve og et særligt udvalgt print, er bare nogle af de detaljer, der efterlader et helt personligt fingeraftryk på den unikke kollektion.

Det er tydeligt at se, at Share Female er Nina og Lenas baby, som de nu sender ud i verden. Intet er forbigået deres opmærksomhed, og samtlige detaljer og kontraster bidrager til at give mærket et knivskarpt signaturlook, man ikke finder andre steder. Rockballerinaens debutkollektion er i butikkerne fra efteråret 2009, og lur mig, om du ikke kan finde noget, der enten taler til rockeren eller ballerinaen i dig...

Share Female har allerede fået det første blåstempl, da mærket er blevet optaget på den prestigefyldte modemesse, Modefabriek i Amsterdam, der blandt andre tæller danske designgiganter som Malene Birger og Bruuns Bazaar.

Lagt på 12. november 2009
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Soaked in Luxury
 Sandwich
 Peak Performance
 VILA
 b.young
 Fransa
 Andre artikler under Tøj & Accessories
Izipizi Briller
Izipizi er et fransk eyewear-brand, der laver briller, solbriller og...
Læs mere
Pureleaf
Det danske smykkebrand PureLeafs elegante design er bogstaveligt talt groet i naturen...
Læs mere
Tommy Hilfiger Icons
Kollektionen er inspireret af Tommy Hilifgers maritime historie og velkendte klassikere...
Læs mere
Farverige Odd Molly
Odd Molly er farverigt, feminint og mønstret...
Læs mere
Barbro Sko
Savner du elegante sko, som samtidig er så behagelige, at du nyder at have dem på hele dagen?
Læs mere
East Copenhagen Jewellery
Med mere end 12 års erfaring har East Copenhagen Jewellery-stifter Phuong Rohwer skabt et unikt smykkeunivers...
Læs mere
 ZoomRooms
 b.young
 becksöndergaard copenhagen
 BY GROTH
 By Malene Birger
 Canada Goose
 Designers Remix
 Fransa
 Frk. Lisberg
 Gestuz
 ICHI
 InWear
 Jackpot
 MICHA
 Noa Noa ApS
 Part Two
 Peak Performance
 Saint Tropez
 Sandwich
 Soaked in Luxury
 Tiger of Sweden
 Triumph
 TURNOVER
 VILA
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Tøj & Beklædning via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomMan top 5
Jamie Oliver - Grønt
Hold din krop sund og smuk
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds