ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Før andelsmejerierne og radioen lavede folk deres smør og åndsliv selv.
Piet Hein

Hjemmelavet jordbæris

Foto: Dreamstime

(10-12 personer)

Ingredienser:
500 g jordbær
175 g + 2 spsk. sukker
½ l sødmælk
½ l piskefløde
1 vaniljestang
10 æggeblommer
2 spsk. citronsaft

Tip: Der kan med fordel bruges friske jordbær, men frosne kan også bruges.

Fremgangsmåde
Jordbærrene hakkes groft og hældes i en skål. Drys de 2 spsk. sukker over og lad bærrene stå og trække. Mælken og fløden hældes op i en tykbundet gryde. Vaniljestangen flækkes og lægges i. Derefter varmes blandingen op til lige under kogepunktet. Tag gryden af blusset og lad blandingen trække i 20 minutter. Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen i en stor skål, til det er tykt. Fjern vaniljestangen og pisk æggemassen og blandingen af mælk og fløde sammen. Hæld den sammenpiskede masse i en ren gryde. Massen varmes forsigtigt op under konstant omrøring, til den begynder at blive tyk i konsistensen. Gryden tages af blusset og massen stilles til afkøling i en skål. Jordbærrene blendes. Når massen er afkølet, blandes de blendede jordbær og citronsaften i. Isen kan fryses i en ismaskine. Hvis man ikke er den heldige ejer af sådan en, kan man hælde isen op i en stor skål med låg og stille den i fryseren. Isen skal blendes eller røres grundigt igennem med en håndmikser én gang i timen de første tre timer.

Hvis isen er dybfrossen, skal den stilles i køleskabet i ca. 20 minutter inden servering, så den bliver blød og let at servere.


Skrevet af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Jesper Holm
 Menu
 GUBI
 Faber
 Rosendahl
 Natuzzi
 Andre artikler under Mad & Drikke
Mad der sætter gang i forbrændingen
Strammer bukserne for meget om maven? Så er det på tide at få sat gang i forbrændingen...
Læs mere
Kylling og rejer i kokossovs
Smagfuld middagsret fra Seychellerne...
Læs mere
Laksetærte
Laks smager skønt og indeholder gode næringsstoffer, som holder os sunde og raske...
Læs mere
Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe med porer og purløg. Kan nydes både kold og varm...
Læs mere
Frisk vandet op
Er du træt af kedeligt postevand, så kig med her...
Læs mere
Grøn omelet
Omelet med porrer og kartofler...
Læs mere
Iste med mynte og lime
Forfriskende, smagfuld iste med mynte og lime...
Læs mere
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Madopskrifter via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomMan top 5
Husk komplimenterne
Kylling og rejer i kokossovs
Blåbærmuffins
Mad der sætter gang i forbrændingen
Ciabatta
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds