ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Beklædning
  Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Musik
  Film
  Bøger
  Kultur
Gossip
  Film Gossip
  Musik Gossip
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Madopskrifter
  Kogebøger
  Drinks
  Bageopskrifter
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil
Horoskop
Konkurrencer
Ugens Tema
Bruger Login
Ny Bruger
Mine Favoritter
 Citat
Jeg siger bare, at man skal være glad for vejret, så længe man kan trække det´.
Storm P

De Stuerene

De Stuerene

For første gang dramatiseres historien om Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti, der på to årtier har ændret det politiske landskab og den politiske dagsorden i Danmark markant.

I en blanding af satire, portrættering og fortælling undersøger Mungo Park Kolding historien om Dansk Folkeparti. Det handler om Pia Kjærsgaard og hendes parti, der i de første år blev dømt ude som politisk ukorrekte af det politiske parnas, men som nu står i forreste geled i magtfordelingen i dansk politik. Samtidig tegner "De Stuerene" et portræt af det danske samfund fra 1995 til nu.

I "De Stuerene" ser Mungo Park Kolding nærmere på, hvilke forandringer der er sket mentalt og værdimæssigt i befolkningen siden 1995, hvor Danmark fik et nyt parti. Et parti som i 20 år har domineret den offentlige debats indhold og tone, velvidende, at fremtiden tilhører den, der tager mælet.

Publikum kan forvente at komme helt tæt på menneskene bag Dansk Folkeparti. Pia Kjærsgaard har indgået et samarbejde med Mungo Park Kolding og har forfattet forestillingens prolog.

På scenen fortolker og portrætterer fem skuespillere fra Mungo Park Koldings ensemble Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl, Morten Messerschmidt og andre nøglepersoner fra den danske politiske scene igennem de seneste årtier.

Dansk politiks vigtigste historie
Mungo Park Kolding er et teater, der sætter dramatisk spot på nogle af det danske samfunds mest debatterede strømninger. Det er teateret bag forestillinger om så forskellige emner som rindalismen, Yahya Hassans digte, Folkeskolereformen og dødshjælp, der nu tager livtag med Danmarks nok mest kontroversielle politiske parti.

Vi kan faktisk slet ikke lade være med at lave den forestilling. Det er på tide. Dansk Folkeparti og Pia Kjærsgaards historie er virkelig den vigtigste historie, den bedste historie og den største historie på vor tids politiske scene, udtaler teaterdirektør Lasse Bo Handberg.

Med "De Stuerene" præsenterer Mungo Park Kolding nye perspektiver på den historie gennem en dramatiseret fortolkning af et parti, som mange har en forudindtaget holdning til. Interesserer man sig for Dansk Folkeparti – som støtte, modstander eller midt imellem – vil man i "De Stuerene" kunne udforske den største historie i dansk politik de sidste 20 år.

Fra skandaleparti til toppen af dansk politik
Dansk Folkeparti opstod i 1995 i en tid, hvor forandringer var på vej, og store politiske sager prægede landet: Globalisering og internationalisering var den nye virkelighed, og blandt årets store begivenheder i den hjemlige andedam var afgørelsen i Tamilsagen og Prins Joachims bryllup med en glamourøs forretningskvinde fra Hong Kong. I "De Stuerene" inviteres publikum med på rejse tilbage til dengang, da nye begreber som "multikulturel” og "multietnisk" vandt indpas sammen med ”samtalekøkkener” og ”Girl Power” i tiden mellem murens fald i 1989 og angrebet på World Trade Center den 11. september 2001.

Som udbrydere af Fremskridtspartiet trådte Dansk Folkeparti frem på den politiske scene – klar til kamp for definitionsmagten over danske værdier i en nationalstatslig brydningstid.

Pia Kjærsgaard og hendes meningsfæller blev hurtigt dømt ude af det politiske parnas, og skandaler, racismedomme og kontroversielle udtalelser truede i de første år med at lægge partiet ned. Men i dag, to årtier senere, står Dansk Folkeparti – der har været ledet af Kristian Thulesen Dahl, siden Pia Kjærsgaard trådte tilbage som formand i 2012 – forrest i dansk politik, hvad et rekordresultat ved seneste folketingsvalg i 2015 blandt andet vidner om.

Lasse Bo Handberg fortæller om forestillingens udgangspunkt:
"I forestillingen forsøger vi at komme bag om mysteriet Dansk Folkeparti og udforske menneskene bag det parti, der har haft den største indflydelse på Danmark i nyere tid. Vi tager ikke politisk stilling til hverken Dansk Folkeparti eller deres modstandere, men vi håber, at publikum kommer ud fra salen med flere nuancer og nye billeder af partiet og de mennesker, der skabte det."

Urpremiere på Mungo Park Kolding den 4. februar 2016 kl. 19:30.

Lagt på af KP
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 John Masters Organics
 Rahua Amazon Beauty
 The Organic Pharmacy
 Hempz
 Dermalogica
 Tromborg
 Andre artikler under Kultur
Moon River
Oplev lækker livemusik fra 1930’erne og 40’erne i den anmelderroste kærlighedsfortælling Moon River...
Læs mere
Munch og Jorn i unik udstilling
Udstillingen sætter fokus på de to store nordiske kunstnere, der begge er kendt for deres...
Læs mere
Søren Huss fortolker Bertolt Brechts digte
En af Danmarks mest berømte flygtninge – digteren, dramatikeren og systemkritikeren...
Læs mere
Alt mellem Himmel og Jord
En tidsrejse gennem Sven Okkels’ maleri...
Læs mere
Gerda Wegener - køn, kunst og kærlighed
En fortælling om kærlighed mellem maler og muse, der sprænger rammerne for kønnets grænser...
Læs mere
At rejse sig i mørket
Ny udstilling tager dig med tilbage til efterkrigstiden, hvor livet var præget af traumer efter 2. verdenskrig...
Læs mere
 Artikel søgning
Søg i ZoomWoman's artikelbase
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Kultur via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomMan top 5
Hold gang i romancen
Alle mennesker har en fortid
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds