ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Erara humanum est - det er menskeligt at fejle.

Drømmen om kraftigt hår

Hektisk karriere eller en travl tilværelse som nybagt mor påvirker håret
Overgangsalderen har også indflydelse på håret

30 % af de danske kvinder beskriver sig selv som tyndhårede. Og hele 58 % går efter en frisure, der vil få deres hår til at se kraftigere ud*. Tykt hår ser sundt ud og får os til at føle os både smukke og selvsikre. Desværre betyder både naturen og vores livsstil, at de færreste af os har så tykt hår, som vi kunne ønske.

Hvis håret bliver tyndere, skyldes det mange gange naturlige, genetiske faktorer: Altså det hår, man er født med. Men forskningen viser, at også hormonelle forandringer, stress eller mangelfuld kost kan forårsage hårtab. Endelig er hårets sundhed og fylde betinget af, hvordan vi plejer det.

Nybagte mødre og tyndt hår
Hårets vækstcyklus er styret af hormonet androgen. Hos gravide er hormonbalancen præget af en høj produktion af østrogen, som bremser det hårtab, der ellers er en normal del af hårets vækstcyklus. Efter graviditeten, når kvinden ikke længere producerer så store mængder østrogen, kan håret forsøge at ”indhente det forsømte”: Det vil sige, at inden for kort tid kan den nybagte mor miste den mængde hår, hun under normale omstændigheder ville have fældet under graviditeten.

Nybagte mødre har tit for travlt til at pleje sig selv. For lidt søvn, frisk luft og motion sammen med en mangelfuld kost kan give håret en træt og livløs udstråling. Især jernmangel, som er almindelig hos nybagte mødre, er blevet sat i forbindelse med hårtab.

Kvinders travle livsstil
De fleste kvinder, der ikke har børn, lever et meget aktivt liv. Kvinder kan (selvfølgelig) det hele: Studier, karriere, rejser, fritidsinteresser – vi er altid på farten og vil helst se godt ud imens.

For mange kan en hektisk livsstil være ensbetydende med dårlig kost; for meget fastfood afløst af skrappe slankekure. Kroppen leder næringsstofferne til de vitale organer først, og derfor kan håret være udsat, specielt hvis man ikke får nok protein, B-vitaminer, zink og omega 3- og 6-fedtsyrer. Vitamintilskud hjælper, men gør det ikke ud for en alsidig kost.

Stress kan i sig selv også have en betydning for hårets sundhed. Når man er stresset, producerer man høje mængder adrenalin, der igen betyder, at man danner mere testosteron – et hormon, der påvirker hårets vækst.

Overgangsalderen og langsommere hårvækst
Aktive kvinder midt i 40’erne føler sig stadig unge, men deres hår kan være fladere og mangle liv. Hårets diameter kan formindskes, og hårets vækstcyklus kan også påvirkes af aldersforandringerne, så en del hårsække overgår til en slags dvaletilstand, og håret vokser langsommere. Dertil er mange kvinder genetisk disponerede for hårtab i overgangsalderen.

Med alderen får mange af os altså færre hår, der vokser langsommere. Også farve- og permanentbehandlinger, toupering og varmestyling slider på håret, gør det svagere og betyder, at vi har mere brug for pleje end før.

Hårplejeprodukter
Ingen hårplejeprodukter kan ændre den hårtype, vi er født med, dvs. antallet af hårsække og de enkelte hårstrås diameter. De rette plejeprodukter kan imidlertid betyde meget for, hvordan håret ser ud, opfører sig og føles. Dette fænomen har Pantene Pro-V forsket i og det er der kommet en ny hårplejeserie ud af.

Full & Thick-serien er en langsigtet løsning på et almindeligt hårproblem. Serien genopbygger hårets fylde og får det til at fremstå tykkere. Den består af tre produkter: Full & Thick Shampoo, Balsam og den nye opfindelse: Full & Thick Luftig Skumbalsam.

Pantene Pro-V Full & Thick Shampoo 200 ml, vejl. 29,95 kr. Balsam 200 ml, vejl. 29,95 kr. Luftig Skumbalsam, 200 ml, vejl. 58,95 kr.


*Kilde: P&G Beauty Nordic Hair Survey, september 2005. I undersøgelsen medvirkede over 2.000 kvinder fra hele Norden, heraf 663 danske.


Lagt på 30. august 2006 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Hempz
 Maria Nila
 Matrix
 ZenzTherapy
 John Masters Organics
 Rahua Amazon Beauty
 Andre artikler under Hårpleje
Lad makeup’en matche håret
En lille guide der hjælper dig med at vælge den rette makeup til din hårfarve...
Læs mere
Kend din hårtype
Hvis du er i tvivl om hvilken hårtype du har, så spørg din frisør...
Læs mere
Nye hårprodukter fra Antonio Axu
Det svenske hårbrand, Antonio Axu Hair Couture, introducerer tre nyheder...
Læs mere
Björn Axén Hårbørster
Nu lancerer det svenske frisørbrand, Björn Axén, fire professionelle favorit-børster, som alle behandler hår og hårbund...
Læs mere
Maria Nila - Sheer Silver
Maria Nilas Sheer Silver serie er specielt udviklet til blond, hvidt eller gråt hår...
Læs mere
Maria Nila Cleansing Powder
Den nye Cleansing Powder fra Maria Nila indeholder risstivelse, der absorberer fedt, naturlige olier og...
Læs mere
 ZoomRooms
 Hempz
 hh simonsen®
 IdHAIR Company A/S
 John Masters Organics
 Kérastase
 KEVIN MURPHY
 L'Oréal Professionnel
 La Biosthetique
 Living proof.
 Maria Nila
 Matrix
 O&M
 Organic Hairspa
 purerené
 Rahua Amazon Beauty
 Redken
 z.one concept
 ZenzTherapy
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Hårpleje via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomMan top 5
Kalorier – ven eller fjende?
Æbletærte med kanel
Hold din krop sund og smuk
Overgrebet
Alle mennesker har en fortid
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds