ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Ferie & Rejser
  Storbyferie
  Rejse Nyheder
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Elektronik
  Mobil
  Gadgets
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
Ugens Tema
 Citat
Der var aldrig et geni uden et stænk af galskab.
Aristoteles

Nytårstorsk

Foto: Dreamstime

Der er stadig mange der spiser torsk nytårsaften, selv om retten har fået skarp konkurrence af andre mere moderne alternativer. Men hvorfor er torsken egentlig blevet en nytårstradition?

I den katolske tid var fisk en fastespise, og da man fastede omkring advent, var det naturligt, at der stod torsk på menuen i denne tid. Derudover var torsken let tilgængelig. I hvert tilfælde for dem, der boede i kystområderne. Som tiden er gået, har traditionen holdt ved til stor glæde for dem, der nyder et let alternativ til julens mange fede middagsretter.


Tilberedning af nytårstorsk med kartofler og sennepssauce


Hel torsk uden hoved, hale og finner:
Torsken lægges i et ildfast fad, krydres med salt og peber og små klatter af smør. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet. Bag torsken ved 170 grader i ca. 15-20 minutter. Hvis kødet med lethed slipper fiskebenene, er torsken færdig. Fjern skindet fra fisken og anret den på et fad.


Sennepssauce:
20 g smør smeltes ved svag varme i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt 1 spsk hvedemel. Rør godt rundt. Tilsæt mælk, lidt efter lidt, indtil saucen får en passende konsistens. Tilsæt 3 tsk fiskesennep og smag til med salt og peber.


Asparges kartofler med finthakket persille:
Skræl kartoflerne og kog dem til de er møre men stadig faste. Hæld vandet fra og anret kartoflerne i en serveringsskål. Drys friskhakket persille ud over kartoflerne.


Tilbehør:
Citronbåde og dampede grønne asparges.


Skrevet af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Jesper Holm
 Faber
 Menu
 UnderCover by LE KLINT
 Rosendahl
 Natuzzi
 Andre artikler under Mad & Drikke
Lynstegte grøntsager
Sprøde grøntsager serveret med dampende varme jasminris...
Læs mere
Hjemmelavet Chai te
Krydret indisk te med et drys kanel...
Læs mere
Oksekød med jordnødder
Oksekød og kartofler i kokos-karry sauce, toppet med bønnespirer og jordnødder...
Læs mere
Hjemmelavet jordbæris
Lækker hjemmelavet jordbæris til 10-12 personer...
Læs mere
Tassimo My Way
Takket være den patenterede Tassimo Intellibrew-teknologi kan du få en kop kaffe med den perfekte kvalitet, størrelse og...
Læs mere
Iste med mynte og lime
Forfriskende, smagfuld iste med mynte og lime...
Læs mere
Cafe latte i tre variationer
Cafe latte choko, cafe latte sirup og cafe latte vanille. Kun fantasien sætter grænser!
Læs mere
 Artikel søgning
Søg i ZoomWoman's artikelbase
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Madopskrifter via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomMan top 5
Škoda Scala
Prag
Nye materialer og overflader rykker ind på badeværelset
Hjemmebagte burgerboller
Et godt grin er guld værd
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds