ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Der var aldrig et geni uden et stænk af galskab.
Aristoteles

Helsinki


Spirende grøn om sommeren, smuk og sneklædt om vinteren. Sådan kan Helsinki beskrives. Storbyen byder på oplevelse af både traditionel og utraditionel karakter. Du kan bruge en hel dag på at slentre ned af gågaden, tage på café og shoppe, eller du kan besøge præsidentens slot, Riksdagshuset eller Sveaborg.

Storbyen
Vil du opleve Helsinki’s hyggeligste gågade med caféer, konditorier og små kroer, så er Esplanaden stedet. Har du derimod taget den store pengepung med, så er det store varehus Stockmann stedet. Det bugner af spændende forretninger. Du kan blandt andet købe dig fattig i det kendte, finske designermærke Marimekko. Rundt omkring i byen findes der desuden mindre butikker med forskelligt finsk kunsthåndværk.

Kulinarisk set er Helsinki stedet, hvor du kan udfordre dine smagsløg med utraditionelle middagsretter. Prøv for eksempel en pizza med vildsvinekød og Finlandia vodka. Eller kød fra en elg. Er du kræsen skal du dog ikke panikke. Menukortene byder også på mere velkendte og ufarlige retter.

Vil du ud og svinge hofterne om aftenen, er spillestedet Vanha et godt bud. Her giver livebands den hele armen natten igennem, og så serverer stedet naturligvis Lapin Kulta, som er Finlands mest kendte øl.

Seværdigheder
Finlandia-huset er et besøg værd. Bygningen, der er beklædt med hvidt marmor og granit, er tegnet af Alvar Aalto og indeholder en koncertsal og et kongrescenter. Præsidentens slot skal også opleves. Her modtager Finlands præsident sine officielle gæster, og så er det her Finlands selvstændighedsdag, den 6. december, fejres.

Når du er i Helsinki må du også aflægge Soumenlinna eller Svaeborg, som det kaldes i folkemunde, et visit. Det er et af verdens største fæstningsværker. Sveaborg omfatter flere øer, og er det dyreste forsvarsprojekt i Sveriges historie (Suomenlinna blev bygget i 1741, da Finland var under svensk herredømme). I dag er Sveaborg på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og huser 840 fastboende personer.

Riksdagshuset er en anden af Helsinki’s attraktioner. Den smukke bygning stod klar til at huse Finlands Rigsdag i 1931. De lange søjler på forsiden får huset til at syne større end det er, hvilket er en sjov oplevelse i sig selv.

Med sine orange teltduge og interessante stande mellem havet og rækken af smukke bygninger er Salutorget det første man ser, hvis man kommer ad vandvejen til Helsinki. Salutorget har siden 1700-tallet fungeret som handelsplads, og den dag i dag kommer der stadig mange handlende forbi og gør småindkøb eller får sig en kop kaffe ved vandet.

Udflugt til Tallinn
Din storbyferie i Helsinki kan med fordel kombineres med en heldagsudflugt til Tallinn, hvor du kan opleve den baltiske livsstil.Skrevet af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Spies
 Rejsefeber.dk
 Andre artikler under Storbyferie
Bruxelles
Du behøver ikke være politiker for at tage til Bruxelles, for byen byder på meget mere end politik...
Læs mere
Berlin
Berlin byder på alt lige fra historiske seværdigheder og kunstmuseer i verdensklasse til masser af shopping...
Læs mere
 ZoomRooms
 Rejsefeber.dk
 Spies
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Storbyferie via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomMan top 5
Små oreganobrød
Oksekød med jordnødder
Grøn omelet
Ciabatta
Mad der sætter gang i forbrændingen
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds