ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Det eneste vi aldrig får nok af er kærlighed. Og det eneste vi aldrig giver nok af er kærlighed.
Henry Miller

o.b. gør op med klassiske misforståelser


Menstruation og brug af tampon er stadig tabu. Selvom vi i dag har et langt mere afslappet forhold til vores krop, er mange danske pigers viden om fordelene ved at bruge tampon fortsat mangelfuld. Her kan du få afkræftet de mest sejlivede myter, der findes om brug af tampon.

Gennem tiden har piger gemt sig af vejen, følt sig urene og ubehageligt tilpas under menstruationen. Så grelt står det heldigvis ikke til i dag. Men menstruation og i særdeleshed brug af tampon er stadig omgærdet med misforståelser - og mange piger holder sig stadig tilbage ift. sport, strandliv og andre fysiske aktiviteter, mens menstruationen står på*.

Sejlivede myter
Som tamponproducent føler o.b. sig ansvarlig for at føre an i debatten og bidrage med viden om pigers holdninger til menstruation. Virksomheden gennemfører derfor jævnligt undersøgelser, som skal afdække holdninger, myter og de misforståelser, som nutidens piger kæmper med, når det handler om brug af tampon. Selvom vores viden om sundhed er større end nogensinde før, eksisterer der fortsat en række helt almindelige fordomme om brug af tampon.

”Som den førende tamponproducent på det nordiske marked arbejder vi med at nedbryde det tabu menstruation er og med at komme klassiske misforståelser til livs. Vores budskab er, at menstruation er en naturlig del af pigers liv, og derfor er det vigtigt, at afkræfte de myter, der findes om tamponer. Ved at bruge tampon kan man føle sig tryg og sikker og man har fuld bevægelsesfrihed. Og en tampon kan altså hverken falde ud eller forsvinde ind i kroppen,” siger Malene Karup Jacobsen, fra SCA, som er ansvarlig for o.b. i Danmark.

Her kan du få afkræftet de mest sejlivede myter, der findes om brug af tampon:

Det er farligt at bruge tampon om natten
Gennem tiden har der været mange fordomme om brugen af tamponer om natten, men reelt er tampon den perfekte menstruationsbeskyttelse især om natten, fordi den former sig efter kroppen og ikke kan glide rundt – uanset hvor meget man vender og drejer sig i søvne. Som tommelfingerregel kan man bruge tampon i op til 8 timer, før de skal skiftes. Det bør derfor ikke være et problem at sove med tampon, hvis blot man husker at sætte en ny op, lige inden sengetid, og at tage den ud igen, når man står op. Man kan bruge den samme tamponstørrelse om natten som om dagen, da man sædvanligvis bløder mindre om natten.

Man bør ikke bruge tampon når man dyrker sport
Tamponer er faktisk et godt valg når man dyrker sport, da man ikke bliver generet af tamponen, mens man bevæger sig. Samtidigt former den sig efter kroppen og forhindrer på den måde lækage. En anden fordel ved tampon er, at ingen kan se, at man har menstruation – heller ikke hvis man har stramt tøj på. Samtidig kan sport faktisk være med til at lindre de menstruationssmerter, som nogle piger oplever.

Man bør ikke gå på stranden, svømme og bade når man har menstruation
Man kan sagtens bruge tampon når man er i svømmehallen eller ved stranden. Og det kan ikke ses, selvom man har badetøj på. Samtidigt er det nemmere at bevæge sig frit, fordi man ikke skal bekymre sig om at bløde igennem – også når man bader. Den nederste del af tamponen vil måske blive fugtig, men den vil stadig kunne opsuge blodet og forhindre lækage. Det er dog en god idé at skifte tampon ca. en gang i timen, når man bader for at sikre sig bedst muligt. Og så skal man skifte tampon, når man er færdig med at bade.

Man kan ikke bruge tampon, hvis man er jomfru
Som regel kan man bruge tampon fra den første dag man har menstruation. Mødommen, som er en blød hinde, der omkranser skedeåbningen, har en naturlig åbning, så menstruationsblodet kan komme ud. Når man får menstruation for første gang, er mødommen som regel blød og smidig. Derfor kan man sagtens indføre en tampon uden at mødommen er i vejen eller bliver beskadiget.*Tal fra en Synovate undersøgelse, gennemført for o.b. i februar 2008 viser fx at op til 75 % af danske piger holder sig fra stranden når de har menstruation, fordi de er bange for at det kan ses på dem.


Lagt på 11. maj 2008 af TH
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Soaked in Luxury
 Part Two
 Sandwich
 UnderCover by LE KLINT
 VILA
 Tiger of Sweden
 Andre artikler under Livsstil & Sundhed
Hold gang i romancen
Det kan være svært at holde gang i romantikken når forelskelsen er dalet...
Læs mere
Et godt grin er guld værd
Findes der noget bedre end et godt grin? Et af dem, der får os til at slå os selv på låret...
Læs mere
Husk komplimenterne
Komplimenter er svære at give og modtage...
Læs mere
Sæt fokus på din søvn
Søvnmangel er lige så alvorligt for vores helbred som alkoholproblemer og overvægt…
Læs mere
Kalorier – ven eller fjende?
I de rette mængder giver de os energi og næring, men hvis vi overdriver, sætter de sig...
Læs mere
Alle mennesker har en fortid
Fra singleliv til tosomhed - hvad har du med i bagagen?
Læs mere
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Livsstil via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomMan top 5
Husk komplimenterne
Vaniljekranse
Hold gang i romancen
Et godt grin er guld værd
Kylling og rejer i kokossovs
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds