ZoomWoman.dkZoomRoom.dkZoomMagazine.dkZoomTema.dkZoomMan.dk
Forsiden
Mode
  Tøj & Accessories
Personlig Pleje
  Hårpleje
  Hudpleje
  Makeup
  Parfume
Bolig
  Indretning
  Hus & Have
Underholdning
  Bøger
  Kultur
Gastronomi
  Øl, Vin & Spiritus
  Mad & Drikke
  Kogebøger
  Bagning
Livsstil
  Livsstil & Sundhed
 Citat
Lykken er at være sig selv nok.
Aristoteles

Roxy QCAMP – kitesurfing camp for kvinder


Hvert år stiger antallet af kitesurfere i Danmark eksplosivt. Sportens legen med naturens elementer og følelsen af frihed og adrenalin tiltrækker mange. Kvinder over hele verden har hvert fald slået fast, at kitesurfing også er en ekstremsport for kvinder. På QCAMP får du muligheden for at få en introduktion til sporten på kvinders vilkår.

ROXY QCAMP - en hel weekend kun for kvinder med fokus på vand & vind
QCAMP er tilrettelagt efter, hvordan kvinder typisk lærer bedst. Udgangspunktet er, at det skal være sjovt! Instruktørerne er særligt opmærksomme på, at alle føler sig trygge og ved, hvad de kan forvente. Instruktørerne ved, at det er nødvendigt at sætte tid af til at forklare alt, for selv om kvinder tager udfordringen op, så lærer de typisk med hovedet før kroppen. Er man så ene pige blandt mænd, får man hurtigt præstationsangst.

”Mænd har meget nemmere ved bare at slå hovedet fra og opleve tingene på den hårde måde. Jeg tror, at alle her har det på samme måde. Vi tøser vil gerne være helt sikre på, at vi har forstået det hele med sikkerhed og alting, før vi går rigtig i gang,” siger Lene, sygeplejeske 28 år.

Netværk af kvindelig kitesurfere – ingen præstationsangst
Meningen med Qcamp er, at kvinder får mulighed for at lære blandt andre kvinder på egne vilkår og i eget tempo. Netværket er en bonusgevinst, gennem QCAMP får alle fremover nogle at tage på vandet med. Selvom kitesurfing er en sport, der udøves ’alene’, så står resten af ’holdet’ enten ved siden af eller på stranden. Kitesurfing er faktisk en meget social sport, da der ofte går en del tid med at stå og snakke og hygge sig på stranden, mens der ventes på vind og rigges udstyr.

Hvorfor QCAMP kun for kvinder?
QCAMP startede som et forsøg på at opbygge et netværk blandt kvindelige kitesurfere i Danmark. De få kvindelige kitesurfere i Danmark, skyldes muligvis, at solen helst skal skinne, og det skal være varmt, før kvinderne har lyst til at gå i vandet. Men det passer sjældent sammen med de vejrforhold, der er optimale for kitesurfing. Når vinden piver, er det ofte småkoldt – men det er også fantastisk! Hele dage eller blot få timer på vandet er ren mental energitilførsel. Men selvom kitesurfing er tilgængelig for alle, så er det en ekstremsport, der kræver en vis respekt, teknik og viden om vind. Derfor er et kursus en absolut nødvendighed.

”Jeg har prøvet kræfter med kitesurfing før QCAMP. Min kæreste kitesurfer, og han tog mig med ud for at lære det. Men jeg fik et par dumme forskrækkelser og valgte i stedet for at tage dette kursus med erfarne instruktører og mere fokus på sikkerhed. Her kan jeg mærke, at jeg er mere tryg og tør mere, fordi jeg lærer det fra bunden, og fordi jeg er sammen med piger, der også skal lære det fra starten. Der findes ikke dumme spørgsmål her – og vi spørger faktisk temmelig meget,” siger Ida, studerende 23 år, mens der grines højlydt i den inddelte gruppe på fire.

Som kitesurfer lærer du at elske vand og vind, men det behøver ikke kun at dreje sig om fart og spænding. For mange er kitesurfing lige så meget en meditativ tilstand. Tid til at nyde øjeblikket. Og som ekstra plus får du trænet det meste af kroppen, mens du har det sjovt i det fri.

Den næste Qcamp er den 5-7. september.

Læs mere om tid, sted og priser på www.QCAMP.dk



Lagt på 4. juli 2008 af IN
Artikel mulighederUdskrivE-mailGemTilføj til Facebook
 Menu
 MICHA
 Natuzzi
 Designers Remix
 Sandwich
 Jackpot
 Andre artikler under Livsstil & Sundhed
Gå dig slank
Det første du taber ved at gå på slankekur, er dit humør...
Læs mere
Mad der sætter gang i forbrændingen
Strammer bukserne for meget om maven? Så er det på tide at få sat gang i forbrændingen...
Læs mere
Hold gang i romancen
Det kan være svært at holde gang i romantikken når forelskelsen er dalet...
Læs mere
Alle mennesker har en fortid
Fra singleliv til tosomhed - hvad har du med i bagagen?
Læs mere
Et godt grin er guld værd
Findes der noget bedre end et godt grin? Et af dem, der får os til at slå os selv på låret...
Læs mere
Daglig motion
Gør motion til en naturlig del af hverdagen...
Læs mere
 RSS feeds
Få de nyeste artikler fra Livsstil via RSS
Tilmeld RSS
 ZoomMan top 5
Cafe latte i tre variationer
Mad der sætter gang i forbrændingen
Hold gang i romancen
Et godt grin er guld værd
Gå dig slank
Annoncering       Betingelser       Kontakt       Om ZoomMagazine.dk       Presse       RSS RSS feeds